Kirjahuutokauppa Helsingin kirjamessuilla

Suomen Antikvariaattiyhdistys järjestää harvinaisten kirjojen huutokaupan Helsingin Kirja¬messuilla sunnuntaina kello 17-18 Kullervo-salissa.

Suomen Antikvariaattiyhdistys järjestää hyväntekeväisyyshuutokaupan sunnuntaina 30.10.2016 Helsingin kirjamessuilla Kullervo-salissa alkaen kello 17.00
Huutokauppaan on valittu viisikymmentä huippukohdetta viime talvena edesmenneen tampere¬laisen suurkeräilijä Aaro Kemppaisen kokoelmasta. Kemppainen oli intohimoinen kirjojen ystävä, joka täytti omakotitalonsa kaikki huoneet kirjoilla ja sarjakuvilla. Erityisesti hänen sydäntään lähellä olivat dekkarit, vanha kotimainen ns fennica-kirjallisuus, vapaussota sekä Tamperetta koskeva kirjallisuus.
Huutokaupan kohteista mainittakoon mm: Kalevalan ykköspainos (1835); useita kaikkein harvinaisimpia Mika Waltarin teoksia, joiden painokset ovat olleet vain 100 kpl; eräitä suomenkielisen salapoliisikirjallisuuden vaikeimmin hankittavia kohteita; Daniel Jusleniuksen ensimmäinen suomen kielen sanakirja (1745), harvinaisin Aku Ankka -lehti (Lumikki ja seitsemän kääpiötä, vuoden 1952 numero 9B)…
Huutokaupan tuotto menee testamentin mukaisesti Suomen diabetesliitolle.
Huutokaupattavat kohteet ovat nähtävillä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen messu-osastolla 6p97 kaikkina messupäivinä. Samalla osastollla voi ilmoittautua huutokauppaan ja lunastaa itselleen huutonumeron. Jos ei pääse tai halua osallistua itse huutokauppaan, voi yhdistyksen osastolla jättää haluamistaan kohteista ennakkotarjouksen, jolloin yhdistyksen edustaja huutaa halutttuja kohteita asiakkaan puolesta.

Teksti: Timo Surojegin

Copyright © 2010 Suomen Antikvariaattiyhdistys Ry
Member of International League of Antiquarian Booksellers